Cartofi a la bunica

Este o retata gustoasa mostenita de la bunica mea. De cate ori o mananc, ma gandesc la ea si la acele vremuri, parca mai naturale.

Este o mancare si pentru zilele de post, dar si pe post de garnitura.

Copii mei o adora!

 

Ingrediente:

– 5-6 cartofi potriviti
– o cepa rosie,
– doi catei de usturoi,
– 2-3 linguri suc de rosii,
– sare si piper, dupa gust,
– patrunjel verde,
– 30 ml ulei

Se curata cartofii si se taie cubulete de marimi apropiate (daca sunt diferente mari, unii se fac, altii nu), se pun, in uleiul incins intr-o cratita nonaderenta si se acopera cratita cu capac, se mesteca, din cand in cand, pana prind o crusta aramie.

Cand sunt pe jumatate facuti, se adauga ceapa si usturoiul taiate julien.
Cand si ceapa a capatat o culoare aramie, se adauga sosul de rosii si patrunjel. Se mai lasa 3 minute pe foc, se scot si se orneaza cu patrunjel verde.
In aparenta, nu este nimic deosebit, insa farmecul este dat de sucul de rosii produs in casa. De pilda, noi punem o cantitate mai mare, voi puneti cat doriti.

Pofta buna si toate cele bune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.