Piept de pui cu sos gorgonzola

Prima data am mancat la Il Calcio. Este una dintre mancarurile mele preferate. In ultimii ani, dupa zeci de experiente, am ajuns la o formula, zic eu, cel putin la acelasi nivel cu cea de la restautantul amintit.

Piept de pui cu Gorgonzola (sos de smantana si branza Rochefort)

Ingrediente:

1 piept de pui

300ml smantana de gatit

100g Branza  Rochefort

30ml vin alb

Sare, piper,

Se portioneaza  pieptul de pui, se sareaza si se condimenteaza (cu condimentele preferate- rozmarin, )se ung bucatile de pui cu un pic de ulei de masline si se frig pe gratar sau intr-o cratita nonaderenta.

Eu de obicei folosesc o tigaie tefal. Sunt multumita de ea.

Pentru sos: pun o tigaie la incins cu o lingura de ulei, se adauga branza si se lasa sa topeasca. Punem smantana si vinul si se lasa sa dea in clocot. Se pun si bucatile de pui si se mai lasa doua-trei minute la fiert.

Cand este gata mai puteti adauga si o lingura de parmesan ras sau cascaval.

Se serveste cu cartofi  copti cu rosmarin si salata verde!

Pofta buna si toate cele bune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.